تکنولوژی جدید اسکن MIT، کتب قدیمی را بدون نیاز به گشودن صفحات میخواند
برخی از کتب تاریخی به دلیل قدمت بالا آنقدر ظریف و آسیب پذیر هستند که ممکن است حتی با گشودن صفحات آنها دچار آسیب جدی شوند و چه کسی است که بخواهد تنها به خاطر کنجکاوی درباره محتوای این کتابها، باعث از بین رفتن این گنجینه های ارزشمند شود؟
این بار هم دانشمندان ام آی تی (MIT) به منظور پیدا کردن راهی برای حفظ این کتب تاریخی در عین بهره مند شدن از محتویات ارزشمند آنها وارد عمل شده اند. این دانشمندان دست به طراحی سیستم تصویربرداری محاسباتی ای زدند که قادر است در حالتی که کتاب کاملا بسته است هر کدام از صفحات آن را به صورت مجزا بخواند.
.
عملکرد و تکنولوژی به کار رفته در سیستم تصویربرداری محاسباتی (Terahertz Tech) ام آی تی (MIT)
تکنولوژی ایجاد شده توسط دانشمندان ام آی تی (MIT) به وسیله امواج تراهرتز (Terahertz Radiation) کتاب را اسکن کرده و بر اساس فاصله بسیار ناچیز 20 میکرومتری (Micrometer) بین صفحات که با هوا پر شده، تک تک صفحات را تشخیص داده و هر کدام را به صورت مجزا میخواند و همچنین یک الگوریتم تفسیر حروف (از نوع الگوریتم هایی که قادر به شکست دادن کپچا هستند) متون تحریف شده و یا ناقص را مشخص میکند.
البته طراحی این سیستم تصویربرداری محاسباتی جدید به معنای آن نیست که به زودی امکان خوانش کتب خطی و حساس قدیمی با استفاده از این سیستم میسر خواهد شد؛ چراکه این سیستم در حال حاضر پیش از آنکه توسط اختلالات دچار مشکل شود، تنها قادر به خواندن 9 صفحه از یک کتاب است و حتی نمیتواند از اندازه گیری عمق بیش از 20 صفحه از کتاب فراتر رود.
دانشمندان ام آی تی (MIT) در حال کار بر روی افزایش قدرت و دقت این تکنولوژی تراهرتزی (Terahertz) هستند، اما موضوع مهم در این میان، ایجاد شدن و موفقیت این تکنولوژی ست که سبب میشود در آینده ای بسیار نزدیک تاریخ شناسان و محققین بدون نگرانی از آسیب دیدن این گنجینه های ارزشمند تاریخی پرده از راز و رمز آنها بردارند.
برای اطلاع از دیگر خبرهای تکنولوژی به صفحه اخبار تکنولوژی اپوایس مراجعه نمایید
.