ام آی تی (MIT)، پنجره هایی با شیشه های هوشمند مات شونده میسازد
تصور کنید که دیگر لازم نباشد برای پنجره هایتان از پرده استفاده کنید و به جای پوشاندن آنها زمانی که نور خورشید واقعا زیاد و آزار دهنده است، تنها با زدن یک دکمه، شیشه پنجره هایتان مات شود.
تیمی از محققین ام آی تی (MIT) روشی ایجاد کرده اند که میتواند این سناریو را به واقعیت تبدیل کند. در این شیوه از مواد الکتروکرومیکی (Electrochromic) استفاده شده است که به وسیله جریان الکتریسیته میتواند شیشه را به سرعت از حالت شفاف، به رنگی نزدیک به مشکی درآورد.
شیشه های مات شونده ام آی تی در مقایسه با تکنیک های گذشته
مسلما این اولین شیوه ابداع شده برای تغییر رنگ شیشه پنجره ها نیست، اما بنابر تحقیقات، شیوه کنونی زمان پاسخگویی سریعتر و مصرف انرژی پایین تری دارد. تکنیک های دیگری که تا به امروز ایجاد شده بودند، برای تغییر رنگ مواد نیازمند صرف چند دقیقه زمان بودند و بعضی از آنها در نهایت هم نمیتوانستند به تاری و کدری شیوه جدید دست پیدا کنند.
علاوه بر این در بعضی از تکنیک های گذشته، برای مات باقی ماندن شیشه، نیاز به جریان مداوم الکتریسیته بود، اما در شیوه جدید ابداع شده، تنها در زمان تغییر رنگ شیشه نیاز به جریان الکتریسیته است و بعد از آن شیشه میتواند بدون اتصال به منبع انرژی در تیره ترین حالت خود باقی بماند.
شیوه به کار رفته در ایجاد شیشه های هوشمند مات شونده ام آی تی (MIT)
برای اطمینان از پاسخگویی سریع این شیوه، محققان از چهارچوب های فلزی-آلی (Metal-Organic) که نوعی مواد اسفنج گونه با قابلیت هدایت سریع الکترون ها و یون ها هستند، استفاده کرده اند. در این شیوه با به کار بستن جریان الکتریسیته و القای بار منفی و حمله یون های مثبت برای خنثی کردن آن، تغییر رنگ مورد نظر در شیشه ایجاد میشود.
همچنین محققین در این شیوه از دو ماده شیمیایی متفاوت استفاده کرده اند که با ایجاد رنگ قرمز و سبز بر روی شیشه، آن را به حالتی نزدیک به مشکی درمی آورند.
.
مزایای استفاده از شیشه های هوشمند مات شونده
طبق گفته Mircea Dincă، پروفسور شیمی ام آی تی (MIT)، این تکنیک با کاهش میزان نیاز به استفاده کردن از دستگاه های تهویه مطبوع، صرفه جویی قابل توجهی در مصرف انرژی به وجود می آورد. او همچنین معتقد است که این شیوه جدید میتواند مار ا به سمت ایجاد صفحات نمایش e-ink هوشمند و کم مصرف نیز هدایت کند.
حالا که محققان ام آی تی، در محیط آزمایشگاه ثابت کرده اند که این شیوه جدید ابداعی به درستی کار میکند، نیازمند ساخت یک نمونه کامل و واقعی از این پنجره ها هستند تا بتوانند برای انتقال این تکنولوژی جدید به خانه ها، نظر سرمایه گذاران را برای تولید انبوه آن جلب نمایند.