Techviceاخبار تکنولوژی

اختراع سوپر باتری هایی که شارژ آنها بیش از یک هفته دوام دارد و تنها در چند ثانیه شارژ می شوند

دانشمندان دانشگاه سنترال فلوريدا (University of Central Florida) موفق به ساخت نمونه اوليه يك سوپر باتري (سوپر خازن) شده اند كه حتي پس از ٣٠ هزار بار شارژ شدن هم مثل روز اول و بدون افت ظرفيت كار خواهد كرد. شاید مدت زمان زیادی است که با توجه به سرعت تغییرات دیوایس ها، تکنولوژی باتری ها تغییر چندانی ننموده است. از همین رو این تحقیق و اختراع، تاثیر بسیار زیادی بر روند رو به رشد تکنولوژی های وابسته به باتری مانند گوشی ها، خودرو های الکتریکی و شارژی و دیگر دیوایس های قابل حمل و همراه خواهد گذاشت و دست سازندگان را برای خلاقیت بیشتر باز خواهد گذاشت. شارژ باتری

حاصل اين تحقيقات ميتواند به توليد نوعي از باتري با ظرفيت و سرعت شارژ شدن بسيار بالا بيانجامد كه داراي طول عمري ٢٠ برابر بيشتر از باتري هاي متداول ليتيوم-يونی فعلی باشند.

.

سوپر باتری هایی که تنها در چند ثانیه شارژ می شوند و شارژ آنها هفته ها دوام دارد

یکی از اعضای تیم دانشگاه سنترال فلوريدا درباره اين اختراع جديد می گويد:

با تكنولوژي سوپر باتری های جديد قادر خواهيد بود باتري گوشي تلفن همراهتان را در عرض چند ثانيه شارژ كنيد و حتي پس از گذشت بيش از یک هفته نيز مجددا نيازي به شارژ باتری گوشيتان نداشته باشيد.

سوپر باتری ساخته شده جديد بر خلاف باتری های ليتيوم-يونی فعلي به جاي ذخيره انرژي با استفاده از فعل و انفعالات شيميايي، از ذخيره الكتريسيته به صورت استاتيك در سطح ماده استفاده ميكند و همين امر باعث سرعت بالای شارژ شدن آن ميشود.

به اين ترتيب سوپر باتري هاي جديد نيازمند ورقه اي دو بعدي از ماده هستند كه داراي سطح بزرگي براي نگه داشتن تعداد بالايي الكترون باشد. به اين منظور در تحقيقات انجام شده ازماده گرافن (يكي از آلتروپ هاي كربن كه به عنوان باريكترين ماده جهان شناخته ميشود) استفاده شده است. 

super-capacitor-inside

.

تحولی انقلابی در تکنولوژی شارژ باتری ها توسط دانشمندان و محققان دانشگاه سنترال فلوریدا

طبق اظهار يكي از اعضاي تيم تحقيقاتي دانشگاه سنترال فلوريدا، تلفيق گرافن با ساير متريال استفاده شده در سوپر باتری جديد چالشي بزرگ بر سر راه اين تيم بوده است.

به همين دليل تيم تحقيقاتي مجبور به پيچاندن ماده فلزي دو بعدي اي به ضخامت چند اتم به دور يك نانو سيم تك بعدي شده است كه امكان انتقال الكترون ها از هسته به پوسته با سرعتی بسيار بالا را فراهم می كند و حاصل اين كار به وجود آمدن متريالي با سرعت شارژ شدن و چگالی نيروی بسيار بالایی ست كه توليد آن نیز بسيار ساده است.

اگرچه تحقيقات انجام شده در مراحل اوليه خود است و هنوز امكان تجاری سازی آن فراهم نيست اما نتيجه اين تحقيقات در زمينه پيشرفت تكنولوژی ساخت باتری ها بسيار اميد بخش است.

منبع: engadget

همگام با تغییرات با عضویت در پیج اینستاگرام اپوایس
 Instagram

.

اخبار تکنولوژی و فناوری های نوین در وب سایت اپوایس، صفحه فناوری و تکنولوژی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.